22.06.09

Noormees jalgrattal muusikat kuulamas

Ühes pisikeses linnakeses elas kord üks pisike poiss. Selles pisikeses poisis peitus suur suur armastus muusika vastu. Armastus oli kohe nii suur, et poiss käis iga päev suure jalgrattaga selle pisikese linna pisikesel turuplatsil, peatus suure posti otsas oleva valjuhääldi ees, kuulas sealt kõlavat muusikat, tegi paar pisikest tiiru oma suurel jalgrattal, peatus taas ja kuulas, kuulas, kuulas...

Pisike poiss kasvas suureks, armastus muusika vastu, aga veelgi suuremaks. Temast sai suur helilooja. Kohe nii suur, et see pisike linnake, kus poiss käis iga päev suure jalgrattaga pisikesel turuplatsil oleva valjuhääldi ees muusikat kuulamas... see pisike linnake valis ta oma aukodanikuks.

Tänaseks on sellest pisikesest poisist saanud ikka kohe päris maailmakuulus suur suur helilooja. Kahju, et ta oma pisikese kodulinna ja pisikese riigi pidi küll kunagi maha jätma, et suurt maailma vallutada. Sellegipoolest ja ikkagi ja veel rohkem armastab see pisike linn ja pisike riik teda nüüd ja igavesti.


Arvo Pärdi kuju ideekavand (foto: Rakvere linnavalitsus)

Rakvere linnavalitsuse konkursi helilooja Arvo Pärdile tänutähiseks rajatava skulptuuri "Noormees jalgrattal muusikat kuulamas" ideekavandite konkursi võitsid Seaküla Simson ja arhitekt Kalev Lepik.

1 kommentaar:

  1. Loodame, et Simson seekord suudab end vaos hoida ja oma kaubamärgiks kujunenud sümbolit siiski külge kujule ei poogi…

    VastaKustuta