17.05.09

Mis on ühist Nõmme turul, Eesti moodsaimal politseimajal ja Tondi sõjaväelinnakul?

Mis siis ikkagi on ühist Nõmme turul, Eesti moodsaimal politseimajal ja Tondi sõjaväelinnakul? Hakkasin kodus rahulikult neid hommikul klõpsitud pildikesi vaatama ja no uskumatu värk... Mingi tegelane on ennast alati ülbelt kaadrisse sokutanud... nagu krdi ufomaitea


Pelgulinnas, Kolde puiesteel juuniks täielikult valmiv ultramoodne politseimaja on ikka monstrum küll, kuidagi ei mahtunud mul pildile ära :) Maja pidavat nii luks olema, et pättidel ja polkudel on lausa vendisüsteemid eraldi veetud... Kõiki hoones sisalduvaid trikke tavakodanikele ei paljastata ja ega vist väga ei tahagi teada... Kokku 81,2 milkut + km. Pole paha.


Uus Nõmme turg - Nõmme süda ja visiitkaart, mis näinud paremaid ja halvemaid aegu. Nüüd saab sellest meie linnaosa uhkus, nii hüüab kohalik kunnide kunn Rainer Vakra. Kahekümnemilline laks ja räämas urkast sai vinge kauplemiskoht, purskkaevud ja puha.


See ussikujuline peegelmaja lämmatas endise Tondi merekindluse staabihoone, nüüdse G4S headquarteri, aga anname talle andeks, eks? Tammsaare ärikeskus on pealinna üks sefimaid maju, mis sest, et klaasfassaadiga tornidele täiesti sobimatud Andres, Krõõt ja Pearu nimeks anti :) Kuidas masuajal rentnikega lood on, sellest ei tea me kahjuks/õnneks midagi... Ehituse maksumuseks 400 miljonit krooni.


Amandus Adamsoni neljale detsembrimässus hukkunud sõjakooli kadetile kavandatud mälestusmärk hävitati koledate inimeste poolt 1941 aastal :( Kunstiteos, kus kadett hoiab põlvel oma haavatud sõpra, sai skulptor Jaak Soansi kaasabil lõpuks siiski taastatud. Ilus ja võimas. Kogu Tondi sõjaväelinnak saab peale renoveermist ikka super olema. Vaid 4,6 milli (mälestusmärk, mitte linnak :)

Vot tak, vot, druzja moi. Sõidad tunnikese rattaga, teed vasakule-paremale paar klõpsukest, hiljem selgub, et kaadris nänni lausa poole miljardi eest :)

3 kommentaari:

  1. see ratas seal igal pildil meenutab natuke Amalie` filmi, kus päkapikk igale pildile pildistati :D

    VastaKustuta
  2. Enamus õnnetute (õnnelike ikka tglt) soolo-ümbermaailmarändurite fotosid on just sellised :) Hiina müür ja minu ratas, Cheopsi püramiid ja minu ratas, Sydney ooperimaja ja minu ratas, Stonehenge ja minu ratas jne jne :)

    VastaKustuta
  3. Selle vastu aitaks äkki triipod :)

    VastaKustuta