06.06.13

Projekt ivovantandem, ehk Rene Mandri ja Silver Schultz Tartu Rattarallil :)

Ikka paneme igasugu hullustele õla alla. Meenutagem kasvõi Classic Monster Stereo Drushbat :)

Classic Monster Stereo Drushba Tartu Rattamaratonil

Lugu sai alguse sellest, et nädal enne Tartu Rattarallilt helistas Rene Mandri, eksproff, kes praegu Prantsusmaal amatöörina pedaale tallub. Nad sõber Schultziga (ka Fraantsis sadulanühkija) mõtlesid peale Tour of Estoniat veidike tsirkust teha ja kas Hawaiil oleks mõnda tandemit laenata. Sellist pärispäris, millega saaks võidu ka sõita.
Veits olin nagu pessimist, nädal ju vaid jäänud, aga lubasin ikkagi uurida.
No ei ole meie tootevalikus sellist. Pole kunagi küsitud ka :)

Panin siis sotsmeediasse küsimuse püsti: "nii sõbrad, kiiremas korras vaja MAANTEE TANDEMIT. Kes teab kedagi, kellel oleks? Rentida. Võlgu ei jää!"
Vastuseid viskas äärest äärde. Enamus muidugi cruiserid või mtbd. Aga üks paljudest vastas üldjoontes meie nõudlikele parameetritele. Pärl kohe :) Reageeris Liisi Rist - S.C. Michela Fanini Rox elukutseline rattur: "Ema ütles, et meil kodus on mingi tandem, aga me ei ole sellega sõita proovinud, vb ei töötagi ja kindlasti vajab veits putitamist. Üks kumm pidi katki olema start sossee raamiga, heh et noh ma ei tea ülipeene start sosseega :), täpsustades, kui midagi muud ei leia, ajaks asja ära"


Retrorelv

Esimeste piltide peal oli küll korralik Tartu Rattaralli 1986 logoga kleeps, aga visuaalne vaatlus just kõige lootustandvam polnud :) Veidike nagu räsitud või nii. Aga ok, paremat polnud ja lasin selle Almare Hawaiisse saata. Sealne kunn Anti Lepik oli vähemalt õige suhtumisega - teeme ära! Pole probleemi. Osad tänapäevased jupid pidid peale minema, sadulad ja värgid ning küll asja saab :)

Andsin Renele & Sillule rõõmusõnumi edasi, ratas olemas, teie võitke nüüd Tour of Estonia ja kõik sujub :)
Kuna see pill pehmelt öeldes just kõige kaasaegsem välja ei paistnud, siis Tartu Rattarallile võidu peale sõitma minna oleks enivei natike keeruline... Tuli midagi lisaks kombineerida. Midagi vürtsikamat boonuseks juurde. Esimese asjana meenus millegipärast Pepsi MAX reklaam Uncle Drew. Veidike inspiratsiooni, natuke läbirääkimisi Vanemuise grimmikunstnikega ja diil tehtud. Kella 7:30ks Rattaralli hommikumeigike kokku lepitud.

Riistvara probleem aga endiselt õhus. Almare venand, eesotsas Reioga, olid vanakooli vantandemiga ikka kõvasti vaeva näinud, kuid need pagana roostes keevituskohad ei olnud just kõige usaldusväärsemad :( Sõna otseses mõttes tekkis hirm, et kui selline ikka kusagil laskumisel 70km/h pooleks otsustab minna, mis siis... ptüi, ptüi, ptüi...

Otsustasime kannapöörde teha. Jätsime uunikumi ja võtsime uueks doonoriks tulitera Schwinn Tango tandemi.

Schwinn Tango Tandem 

Almare kuldkäed
sebisid sellele kõverad lenksud, 26-tolliste laiade velgede_kummide asemele peenikesed 28-tollised maantee jooksud, normaalsed kitsad sadulad ja said isegi tagumise käiguvahetaja ideaalselt tööle. Ülekanne tundus esialgu kuidagi napp, 39/11. Samas, saab sellega 100 pööret minutis kerides kiiruseks 47.5km/h. Polegi just kõige aeglasem.

Peeaegu lahinguks valmis. Parkimiskoha valik ei ole taotluslik :)

Reede õhtul viskasid kaskadöörid siis ise relvale pilgu peale, mõõtsid passatka üle ning Tartu Zeppelini mehannid lajatasid finetuningu selga . Pikemad sadulatorud, spets kinnitusega pudelihoidjad, klipid ja veel nipet-näpet.

Esimene proovisõit

Liisi ratas siis seekord eetriaega ei saanud, küll aga kogu software, riided ja kiivrid olid õdede Liisi ja Daisi retrosahtlist pärit :) Tänud.

Edasine läks juba libedalt. Varahommikul veidike silikooni ja fööni, puudrit ja värvi ning napilt enne 10 võttiski rattapeo esimene stardikoridor meie raukadest kangelased kenasti vastu :)

Peale stardipauku vanapaar enam nalja ei mõistnud. Igatahes kuni Liiva mägedeni hirmutati peagrupis kõiki blingbling siresäärseid mehi ja naisi :)

Väga keskendunud ilmega on meie pensionärikesed

Ah, mis ma siin tglt ikka seletan. Tänud kõikidele asjaosalistele, super tulemus igatahes! Ja laseme nüüd Mihkel Jüri poolt tehtud vingel kokkuvõtval videol edasi kõneleda.

13 kommentaari: