24.09.10

Rambo Eesti moodi ja kuidas ma Värnikut teha tahtsin

Leidsin oma filmigurmaanist sõbra riiulilt "Bonsuna" dvd. Plaadiümbriselt vaatab vastu hirmuäratav musklimägi Marek Kalmus isiklikult. Kusagilt varasemast on jäänud kõrva, et tegemist meie endi kulturistide eliiti kuuluvate meeste täispika märulifilmiga... No kohustuslik vaatamine, ikkagi OMA juuu :) rollides Argo Ader, Indrek Otsus, Erich Krieger jne

Päris lõpuni ei jaksanud, sry :) Ütleme nii, et põhikooli viimane klass pidi väntama jõulupeoks midagi lahedat ja tuligi lahe, väga lahe, ainult asjaga seotud inimeste jaoks siis. Ok, kuna selliseid lihaskimpe just iga päev ei näe, siis hindame ikka veits kõrgemate punktidega :) Ja kui nüüd mõelda, et 0-eelarve, 100% amatöörfilm, näitlejateks 100% amatöörid jne, siis, siis ma ikkagi mõned korrad naersin täiega kaasa... Tubli töö ;)


kaader filmist Bonsuna, foto: http://forums.fitness.ee/

Aga Marek Kalmusega meenub üks teine mõne aasta tagune lugu. Nimelt on ta Elva Rattamaratoni peakorraldajaga üsna lähedal seisev isik, et mitte öelda liha(seli)ne poeg. Siit ka loogiline järeldus, miks atleet rattaürituse korraldusel alati abiks.

Jõudsime hommikul vara stardipaika, tõmbasime oma lipud üles, telk paika ja juba päike küttis täiega, sooja +24C. Lahe, rebime laksust, põhjamaarahvale kohaselt, erkinoolelikult, kohe ülakeha paljaks (meesterahvastest räägime ikka, eks), et seda piskutki Eestimaa päikest enese huvides ära kasutada. Ei möödunud minutitki, kui ülemine ots taas kinni kaetud sai... ei, ei, tegu ei olnud ratturite professionaalse suhtumisega, enne võistlust päikesega mitte liialdada. Põhjus palju proosalisem, nimelt askeldas samas kõrval metallaedadega, ei keegi muu, kui 53cm biitsepsiga mees isiklikult :) Loomulikult форма одежды - голый торс! (loe: paljad selja lailihased, -rinnalihased, -deltalihased, -sixpack, -trapets, -triitseps jne)

Aga saaga ei olnud veel läbi. Minu võidusõit katkes paarkümmend kilomeetrit enne finišit. Tagumine kumm ei hoidnud õhku sees. Veeresin vaikselt teeninduspunkti. Kalmus taas vastas :) Küsisin arglikult, et kas teil heebleid ei juhtu olema, võtaks kummi maha? Marek: "Mis krdi eebleid?!? Anna siia!" No ma ei vaielnud eriti vastu. Vend võttis mu tagumise ratta oma "kruustangide" vahele ja sekundiga oli velg paljas. Uus sisekumm laksust sees. Osav. Mõtlesin hirmuga, et kas tal pumpa üldse läheb vaja... Selles rinnakorvis mingi 9 liitrit ikka peidus, puhub korra ja 4 atti sees! :)

Nii, ratas uuesti töökorras. Tänasin. Edasi plaanisin iseenesest "värnikut teha". See tähendab siis ebaõnnestunud katse puhul astud lihtsalt üle, et mitte kehva seeriat kirja saada. Küsisin väriseval häälel, et kustkaudu otse Elvasse saab? Atleet tõstis oma vähemalt 20kg-se veresoontest pakatava käe ning näitas sõnagi lausumata raja peale... Taas ma ei vaielnud vastu :) Niipalju siis "üleastumisest" ja shortcutist :)

16 kommentaari:

  1. Ma juba hetkeks arvasin et ta kandis sind ja ratast süles tagasi Elvasse!

    VastaKustuta
  2. katkestaja: "Kuule mees, äkki viskad Elvasse, ahh?"
    aiiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, pläärrrakkkki :(((

    VastaKustuta
  3. Muide, umbes 20 aastat tagasi sõitis Marek Kalmus üsna arvestataval tasemel ratast. Kui ma õigesti mäletan, siis oli tema lemmikalaks trekil temposõit. Mareki ratturikarjäär lõppes siis kui ketid, raamid ja vändad tema karujõule enam vastu ei pidanud.

    VastaKustuta
  4. Kroonika: Signessa ja Mareki teed läksid lahku pärast üheksandat klassi. Kalmus, kes sel ajal oli sedavõrd jalgratta spordile pühendunud, et sattus õpiraskustesse ja pidi õhtukooli üle minema.
    Uuesti leidsid nad teineteise aastaid hiljem, ühel rattamaratonil, kus Marek osales. Signessa oli võistlustele juhuslikult kaasa elama tulnud. http://www.kroonika.ee/artiklid/11443/marulimees_marek_kalmus.html?art_magaz=13

    VastaKustuta