21.09.09

Rattamaratonist nii ja naa

Tartu Rattamaraton on püha üritus, mis_ka_ei_juhtuks_pea_meeles_maria, stardis tuleb olla ja soovitatavalt ühestükis ka finišisini jõuda :)

Ma sedakorda olin ikka vabshee tegija, ööbisin stardist mõnisada meetrit. Äkää, ei telkinud. Karupesas hoopis. Sõber, kel rahaasjad tunduvad korras olevat :) oli stardipaigas oma perele toa sebinud. Õnneks või kahjuks otsustas ta naine mehele korvi anda ning läks hoopiski kusagile metsa mingit rogainivärki tegema... Ja kuna mina olude sunnil sedakorda üksi Otepääle suundusin, siis ühendasime meeldiva kasulikuga ning saigi must nagu "järgmine valik" :D ei, ei, ärge nüüd oma rikutuse tasemel mõelge, ikka toakaaslaseks pelgalt :)

Karupesas jätsid kustumatu mulje Venemaa laskesuusatajate koondis. Nimelt olid kõik koridorid täis selili_külili tosse, suusasaapaid ja muid spordijalanõusid. Saabastes veel spets elektrilised kuivatajad... nii, et arvake ise ära millised mahlakad aroomid õhus hõljusid :)

Hommikul 7.00 oli kogu ROSSIJA juba hotelli ees ja võimlesid ning rullitasid täie hooga, isegi sellise hooga, et rattakuuri võtme olid endaga kaasa rabanud ja kui ma napilt enne 9 viltuse näoga oma Classicukest kummisoojendusringile otsustasin ajada, siis, siis võttis korraks ikka veits seest õõnsaks :D et, kas peab nüüd uksi murdma hakkama... õnneks leti suht kiiresti kohalik hjuuudz võtmekimbuga mcgyver ning olime sedakorda päästetud.

Enda sõidust väga rääkida ei ole, sitta tantsijat segavad munad ka :D Nädalatagune antibiotsikuur oli vist oma jälje jätnud, pingutasin nagu küll, aga krt, vendi (ja õdesid :) tuhises vasakult ja paremalt, viuh, viuh nagu paganama porikärbseid, hea, et pikali ei tõmmatud :) Kõikide tuttavate möödakihutajate ergutushüüded tundusid nagu mõnesajaleheküljelised ilkumisromaanid :) No ei õnnestu ennast kuidagi maastikurattalainele häälestada :(

Ok, tegelikult on ikkagi supervärk see Rattamaraton. Sügist ei paistnud küll veel kusagilt, kõik kuiv ja roheline. Tuult ei ole, vihma ei ole, päike on... tuhandete kaupa rõõmsaid rattureid ümberringi...

Ja EUROOPA MEISTRIVÕISTLUSTE KUUIKVÕIT!!!! See oli kõva! Tiimitöö!!! Hümni kuulata ja kolme sinimustvalget trikoloori lehvimas näha, super tunne! Eestlane olla on uhke ja hää.

Ärge palun hakake rääkima, et rada sobis eestlastele... loomulikult sobis, so what? Mexico olümpia toimus 2248m kõrgusel. Maailma ühe ihaldatuima tennisetrofee, Davis Cupi karika selgitamisel valib kodumeeskond väljakukatte, arvake ära, kas üritatakse leida selline variant, mis sobiks omadele ja oleks külalistele võimalikult vastumeelne? Maanteeratta MM-i rajad on vahel sprinterite pärusmaa, teinekord jällegi udukergetele mägironijatele kontimööda, jne jne Kui Otepää - Elva trass UCI reeglite alla mahtus, siis ei ole midagi ohkida. VÕIT on VÕIT. Allan Oras on tiitlivõitja! Tehkem järgi või makskem kinni :) (Muideks, stardis oli kogu selle aasta Norra Birkebeineri esikolmik)

See, et eestlased kokku mängisid on SUPER! Sisuliselt rehabiliteeriti 6. Tartu Rattamartoni tegemine, kus lätlane Saramotins lasti üksi eest ära ja meie ässad ei leidnud tagaajamise osas ühist keelt :) ( muideks, siis ründas võitja enam-vähem samas kohas, kus nüüd Oras) Passiti teineteisele nõutult otsa ning eestlaslik jonn lasi lõunanaabril uhke soolosõidu teha. Sedakorda hoidsid õnneks ka lätlased madalat profiili, sest Allan ju Rietumu Banka mees! Veri on paksem, kui vesi :)

Rajaprofiil oli kõigile ette teada ja eelnevaid tutvumisvõimalusi ka küllaga. Ainuke asi, millele pettunud euroopa mtb-ässad oma põrumist põhjendada saaksid: tiitlivõistlus küll, aga kuhu jäi dopingukontroll? (mitte, et ma midagi aretaks...)

Kellest saab 2009 Eesti parim rattur? Vot siin läheb keeruliseks? Ma arvan, et iga vähegi velospordiga sinapeal olev pakuks Rein Taaramäed. Profimaalma ukse täie pauguga lahti löönud mees! Arvan, et sõber Oravpoiss, EUROOPA MEISTER (respect!) ei solvu selle mõtteavalduse peale. Mida teevad, aga vaesed ajakirjanikud, kes jätkuvalt märgivad ära Reinu Vueltal grupifinišis üle joone veeretud 98. võimisiganes kohti, saamata aru, et maanteerattasõit on meeskonnasport ja kui sa sprinter ei ole, siis saad peapundis ühe aja ning koht on mõttetu teema... Samas, kui ennastohverdavalt päevotsa musta tööd kühveldad teha ning su meeskonnakaaslane võidab, ikka kirjutame, et meie mees kustus lõpuks ja kaotas kümme minsa :( Kes peaks spordirubriikide sulemehi harima? Äkki EJL?

Aga parimat ratturit valida, oot, oot tark ei torma :) MM on veel ees ju.

2 kommentaari:

  1. MM voi mitte,Taara on vaieldamatult parim el aastal!!!! ;)

    VastaKustuta
  2. Ühest küljest asi lihtne, see kellel on õigus rahvusvärvides särki kanda ongi jooksva aasta Eesti parim. Teisest küljest võib võtta aluseks UCI punktid, aga siis peaks MNT ja MTB eraldi vaatama. Natuke keeruline küsimus :)

    VastaKustuta