22.04.11

Tänud Selver, põnev oli ;)

Selver avas eile Tallinnas Kadaka teel oma essa self-scanning ostutehnoloogiaga ehk müüjavaba ostlemise võimalusega poekese.

See Selverpoiss ei jää küll kuidagi mu koduteele, aga no ma lihtsalt pidin asja ära proovima. Survestasin veits oma kallist abikaasat ja 22.00 paiku olimegi platsis. Pehmelt öeldes käis isegi nii hilisel kellaajal ikka hull andmine :) Ju oli minusuguseid uudistajaid veel...

Uut tehnoloogiat saavad retsida Partnerkaardi omanikud, neil tuleb enne müügisaali astumist sõlmida eraldi leping. Pisike järjekorrake ning supsti, spetsiaalset pulti rabama, mis võimaldas siis kaubad müügisaalis ise sisse skaneerida. Teoorias topid skaneeritud mudru kohe kotti – ei mingit lindile tõstmist, ega jäist dialoogi:

- "Tre, pjartner on?"
- "On"
- "Andke siia, tjõmban ljäbi"

Ostude eest saab tasuda iseseisvalt spetsiaalses makseterminalis, kui hakkama ei saa ja kinni kiilub, siis loomulikult ka tavalises kassas.

Self-scanning tehnoloogiat ma hulluks ajada ei suutnud. Proovisin msn_skype_like emotikonidega varustatud pulti küll tavatelefonina kasutada, sinna raadiojaamu installida, wii puldi asemele sokutada, no ei õnnestunud. Turvameestel olid õnneks käed-jalad tööd täis, et alaealisi alkoga makseterminalist mitte läbi lasta.

Ainuke asi, millele kohe pihta ei saanud, et kui tahan ostetud asjade nimekirjast mingeid tooteid kustutada, siis miks ma ei saa puldist seda otse teha? Pead skanneri ikkagi toote ribakoodile suunama ja siis miinusmärki pressima.

Kustumatu mulje jättis intelligentne kaal, mis tunneb ära, millise viljaga parasjagu tegu. Väga seff.

Tubli Selver!

Loodan, et juba õige pea kraaksatab pult mulle enne maksmist: "Hei, düüd, sa unustasid ju piimad võtta!"

4 kommentaari:

  1. Nt Keilas Rõõmu kaubamajas on olemas ka self-service makseautomaadid, mis tundub isegi lihtsam kui lepingu tegemine enne ostude sooritamist ja siis puldiga mööda müügisaali ringi ajamist. Aga ikka on vaja lihtne asi keeruliseks teha, et Eesti mahuks it-eesrindliku maa kategooriasse.

    VastaKustuta
  2. Lepingu sõlmimine on selveris vaid esimesel korral. Puldi point on minu mõistes ikka selles, et su ostukäru sisu kontrolli all oleks, eelarvesse mahuks.

    VastaKustuta
  3. Belgias Carrefouri ketis toimib asi kenasti. Maksmiseks on eraldi kassad ja aeg-ajalt tehakse kontrollskännimine viiele esemele, et kas on ikka registreeritud. Kiire ja mugav.

    VastaKustuta
  4. Kusjuures, mina olen sajaga selle puldi poolt. Milleks seda (automaat)kassat vaja on? Ma lahen poest asju tooma mitte neid lindil soidutama. Eelmine nadal ja mu till(maitsetaim) kassa lindi vahele. Tahaks juba oma korduvkasutatava koti/korviga selverisse minna, poesaalis asju tais laduda ja siis autosse jalutada. Vaja oleks veel mingi lahe ratastel kott hankida, millega probleemivabalt erinevad ostud lahterdada ja purunemiskindlalt pakkida.

    VastaKustuta