26.11.09

Silmamunad peast väljas

Teinekord tundub, et parem on vähem teada, vähem kogeda, nii on elu oluliselt lihtsam ja odavam :)

Eile hommikul käis meil kontoris oma toodete ja teadmistega uhkustamas :) Gourmet Coffee esindaja. Alguses pisike presekas, kes, kus, miks ja milleks... põnev oli, edasi asusime ube nuusutama ning siis juba erinevaid kohvimarke sajaga sisse luristama, sest ainult nii pidi korralikult erinevatest maitsetest sotti saama :)

Kofeiinižonglöör Heili pani meile südamele, et kohv on salapärane ja põnev, tema saladustesse tungimine vajab aega, püsivust ja kirge. Saladustesse ma tõenäoliselt tungida ei jaksa, nii aega kui püsivust napib :) Ei osanud ma ka piisavalt peen olla, ega ära tunda kreemjat täidlust, vürtsikat tsitruseliste järelmaitset, troopiliste puuviljade mahlasust, roosi ja vanilje aroomi, mango, meloni ega maasika maitset... jne jne

aga ohvriks langesin sellegipoolest :) edaspidises elus tuleb mu hommikukohv otse Keeniast, Nairobi lähedalt Thikast, ~1700m kõrguselt Gethumbwini Estate istandusest.

Veinine, tugeva mustasõstra maitsega, väga täidlane ja kirka tsitruselise happesusega kohv. Järelmaitses on tunda valget greipi :) vot nii... maitse oli sama hea kui lõhn... uskumatu...

ja no ei usu ma, et kofeiini mõju kestab vaid tunnikese, krt, mul on siiamaani eilsest silmad punnis peas :)

4 kommentaari:

  1. Olen Heili poolt sama koolituse läbi teinud.. ja edaspidi on ikka vääga raske poest pakikohvi osta.. Samuti tekitavad nn kohvipoed, kus püttides oad võib-olla üle poole aasta seisnud, sügavat vastumeelsust.

    VastaKustuta
  2. no ma ütlen, et lihtsam oleks ilma selle koolituseta elada :D

    VastaKustuta
  3. Kallis abikaasa Priit Salumäe, ma jään põnevusega ootama - mil need kofioad meile koju ostad.. teades, et jood kofi alati hommikuti kodus ja mõeldes, et ka mina tahan Sinu naudinguid jagada :)))))))))

    VastaKustuta
  4. täna, täna, täna, täna, täna, täna, täna

    VastaKustuta