12.11.09

Tahan ka IGA TERVE INIMENE olla

Eile said meie jooksusõbrad sellise uudise osaliseks:

Tallinn saab suurlinnade eeskujul 2010. aastast täispika maratoni.

Suurlinnade eeskujul saab Tallinn endale 2010. aastast endale täispika maratoni.

SEB Tallinna Maratoni nime kandev spordiüritus toimub 12. septembril 2010, paralleelselt traditsioonilise Tallinna Sügisjooksuga. Maratoni rada kattub osaliselt Sügisjooksu rajaga. Start on Draamateatri juurest Pärnu maanteel, rada kulgeb piki rannaäärt Meriväljani, kust pööratakse tagasi kesklinna poole. Maratonil läbitakse kaks ringi ning finiš toimub Vabaduse väljakul.

MTÜ Spordiürituste Korraldamise Klubi esindaja Mati Lillialliku sõnul võttis Tallinna Sügisjooksust tänavu osa 12 409 jooksjat, mis lisas kindlust, et Tallinn on valmis maratoni läbiviimiseks. Maraton ei ole mõeldud vaid professionaalidele, vaid tegemist on rahvaspordiüritusega, millest on võimeline osa võtma iga terve inimene.


No kõva värk. Turismimagnet missugune...

Tahan ka olla just "iga terve inimene". Ning kuna olen oma neljajalgsega mahlamuudiga juba 3 kuud pea iga päev natuke sörkinud, siis tekkis selline hull mõte ka üks päris_päris jooksumaraton läbi teha... Ja nüüd tuuaksegi asi lausa kandikul koduõuele kätte. Kuigi, jah, ajastus on ikka rattamehele pehmelt öeldes s*tt :( Toimub ju iga velomaani sügisene püha üritus - Tartu Rattamaraton 19. septembril 2010, ehk siis vaid nädalake peale jooksu...

Nii, et tõenäoliselt jääb minu, noore lootustandva jooksumehe :) debüüt, pigem juunis toimuvale Stockholmi või augustisse Helsinki maratonile.

Kui keegi 80+ kaalukatiga vend veel tunneb, et äge oleks kusagil mõni maratonikene läbi silgata, siis tõstke aga käsi :) Seltsis segasem.

(ei, ei, ratast ei jäta ma kusagile, pukk, talveratas, pikad porilauad, windstopper, goretex, tuled, helkurid, Toskaana kevadlaagrid, särgidvärgid, aga nagu juba Tšehhov ütles: "В человеке все должно быть прекрасно: и лицо, и одежда, и душа, и мысли", tuleb ikka universaal olla :)

8 kommentaari:

  1. Mis turismimagnet see mööda linna jooksmine on?

    VastaKustuta
  2. No ikka nagu oleks magnetihõngu :)

    Mingi sellise ranki leidsin, koos osalejate arvuga.
    The 10 Best Marathons in the World
    1. London Marathon, April participants 30,000+
    2. Berlin Marathon, September 20,000+
    3. New York City Marathon, November 30,000+
    3. Chicago Marathon, October 30,000+
    5. Boston Marathon, April 10,000+
    6. Stockholm Marathon, June 12,000+
    7. Rotterdam Marathon, April 10,000+
    8. Paris Marathon, April 20,000+
    9. Honolulu Marathon, December 30,000
    10. Amsterdam Marathon, October

    VastaKustuta
  3. Kui tahad Stockholmi maratonile minna, pead ennast kiirelt kirja panema, see saab varsti täis. Osavõtjapiirang on vististi 18,000..

    VastaKustuta
  4. "Kui keegi 80+ kaalukatiga vend veel tunneb, et äge oleks kusagil mõni maratonikene läbi silgata, siis tõstke aga käsi :) Seltsis segasem."

    kas 70+ naisterahvas ei sobi? :P

    VastaKustuta
  5. ikka sobib :)

    aga siis su blogis v2lja hyytud eesm2rk l2heb topeltl6hki :D

    * 2010 joosta poolmaraton

    VastaKustuta
  6. mis teha, tuleb ära kannatada... hea seltskonna nimel :D

    VastaKustuta
  7. 14.11 oli regatud 18 311 inimest, täna juba 19,188 runners had entered the 2010 Stockholm Marathon. Sellise tempoga saab pidu kohe läbi. Kiirustage!

    VastaKustuta