01.06.09

Elukerge Rattaralli...

Kuidas kihutada 26C päikelagipähe ilmaga 3h rattaga nii, et janusse ei sure, krampe ei saa ja pingutadagi jaksaks? Mul tuli sedakorda hästi välja :)

4 Powerbar energiageeli, 2 liitrit jooki ja väga hea enesetunne :) Kõvemad mehed võivad muidugi manitseda, et mis seal peagrupis ikka ära istuda ei ole... eks ta nii tundus veits küll, kuigi paar korda pistsin ikka nina olematu tuule kätte ka :) Samas, oli seekord peloton ikka niiii suur, et seal küljetuuleta sõitmine võrdub pea ema süles tukastamisega. Kes saab siis sellele mõnule eitavalt vastata :) Korraks, napilt alla 80km/h kusagil Valgjärve kandis mäest alla kihutades, tekkis küll imelik tunne, kui nüüd keegi ees vigurdaks ja ma korra õlaga maad peaks puudutama, vot ei mõelnud õnneks asja lõpuni...

Ühesõnaga, kuidas ikkagi põhjamaalasel sellise palavusega survaivida? Paris-Dakari kogemus (30-45C) ütles seda, et sõidu ajal on juba hilja tankida... Keha peab vedelikuga üles kruvima vähemalt päev enne. Mihkel Mardna õpetussõnad olid just need, et imendumine on ikkagi 0,7-1,2l tunnis ja pole põhjust üle juua, see ei päästa, liigne vedelik jääb makku möllama. Ühesõnaga varakult juba veepudel kätte. Rajal on hiljaaa. Vana eskimo ütleb, et ära söö kunagi kollast lund... vana palava ilmaga Rattarallile mineja tarkus - mida kollasem juga, seda varem kustud :)

Loomulikult võib ka nii nagu sõber Virgo väidetavalt tegi :) Ronis vanni magama, et siis hommikul oled nagu käsn endale kõik sisse imenud ja ei pea üldse sõidu ajal jooma :D

Tehke trenni ja tarbige ohtrasti vedelikku, siis ei juhtu teiega nii nagu neis prantslaste Ogilvy printreklaamides kõige muuga, peale Perrieri vee tarbija :)


Foto: adsoftheworld.com

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar