30.05.09

Nimi ei riku meest, aga ajakirja?

Sain nüüd lõpuks ka mahti JOOKSJA läbinämmutamiseks.

Eesti mehe kommentaar sisule: normaalne. Tegelikult isegi väga hea. Teemasid äärest äärde.
Aga no ma ei suuda aru saada, et mis krdi pärast peab selle üllitise nimi Jooksja olema? Ok, võin ju endale mantrat lugeda ja uskuda, et jooksmine on vastupidavuse alustala, aga nuh... ajakiri peaks vist enamuse oma kulud reklaamimüügiga katma? No ei kadesta ma Donatas Narmontit, kes õnnetuke on sunnitud kõikidele potentsiaalsetele reklaamijatele selgitama ja selgitama: vaadake me räägime oma kvaliteetse värviküllase väljaande kaante vahel suusatamisest, ujumisest, triatlonist, orienteerumisest, jalgrattaspordist, rulluisutamisest, seiklusspordist, kepikõnnist jne aga sümboolseks nimeks sai JOOKSJA... Miks peab ise kohe eos oma elu keeruliseks elama?
Väljaandja veerg hüüab: Head jooksusõbrad! Uus vastupidavusalade ajakiri on sündinud!
Okas päkka! :)
esimese numbri sisuleheküljed:
jooks - 16
kaanestaar Ksenija (jooks) - 5
psühholoogia (jooks) - 2
nõuanne (jooks) - 1
huvitavat - 3,5
ujumine - 3
suusatamine - 3
multisport - 2
üritustekalender - 2
triatlon - 2
orienteerumine - 2
jalgrattasport - 2
rulluisutamine - 2
arvamus - 2
seiklussport - 2
meditsiin - 1
kepikõnd - 1

Mul ei ole midagi jooksjate ja jooksmise vastu, aga keeruline saab olema see tee püha tõe juurde...

Googeldades leidsin sellised ilusad näiteid (ei tea, kas on veel pildis üldse), pagaritööstus Pikk Pai, arhitektuuribüroo Head Ended, Meditsiini- ja ravikindlustustarkvara tootmisega tegelev OÜ Vihmapuu ja miks mitte ka Baltikumi suurim jalgrataste jae- ja hulgimüüja Hawaii Express :)

Eristu või sure! Jõudu edaspidiseks ja loodame, et jooksja.ee-le ka elu sisse puhutakse.

7 kommentaari:

  1. Teeks ühe märkuse:

    on alasid, millest suur osa on tegu ka jooksmisega ja need väiks ka lugeda selle alla käivaks.
    n. orienteerumine.
    aga ka seiklussport ning triatlon...
    ma ei mäelta, mis ajakirjas täpselt meditsiinist kirjas oli aga ka medistiin ja tervis on osa jooksmisest.

    samas muidugi on alasid, millel pole muud seost jooksmisega, kui et ka nende alade esindajaid on näha jooksuvõistlustel ning kindlasti on ka vahest näha jooksutrenni tegemas :P :D

    Ja et ajakiri ikka juttu täis oleks ja huvitatuid rohkem, on hea ka muudest aladest rääkida. Alguses kindlasti raske ainult jooksust piisavalt palju kirjutada... Aga alati võib äkki ise kaasautoriks hakata ja paar artiklit sinna kirjutada :D:P

    VastaKustuta
  2. Seda ma ju üritangi öelda, et VASTUPIDAVUSALADE ajakirja turg oleks Eesti mõistes tunduvalt laiem. Seda ka Donatase jutu järgi üritati teha, aga pealkiri ei lähe nagu laiema teemaga väga kokku. Eks tal hing jooksu juures ikka, kuigi vahepeal peab tennisega flirtima :)

    VastaKustuta
  3. PS, aga paku siis paslik nimi välja, mis võtaks kõik kokku, samas oleks ka apetiitne nii lugejale kui reklaamiandjale :P

    pealegi, jooksjal (vähemalt harrastajatasemel) on soovitatav vahelduseks ja keha arengu tasakaalustamiseks ma muid alasid teha.

    VastaKustuta
  4. SPORDITÄHT :)))

    Kas minu nimearetused natsa hiljaks pole jäänud? Igaljuhul kõiksugu fittidest kuni pulsivärkideni välja oleks teemat ju küll maa ja ilm :) igaljuhul Jooksja pole see.

    VastaKustuta
  5. jätsin vist kuhugi vajutamata, et mu eileõhtune vastus kaduma läks.

    lappasin ajakirja ja pool (vähemalt) oli sisust seotud jooksuga. seega igati paslik pealkiri, mulle tundub. ilus ja eestikeelne pealegi.

    Sporditäht muidu kannab minu jaoks tulemuste ja profisportlaste tegemisi, lisaks ka motospordi, kajastava väljaande mainet. mitte ise liigutamist ja tervisesporti propageerivat ideed.

    ja Pulss kui nimi sellisele ajakirjale meeldib mulle ka;)

    VastaKustuta
  6. PS tahab ju seda öelda, et JOOKSJA on hea ja teema "jooksmine" sobib sinna hästi, aga Narmont üritab teha VASTUPIDAVUSALADE ajakirja, kus on sees rattasõit, orienteerumine, ujumine jne - siis ei lähe pealkiri teps mitte. Piirab oluliselt lugejate arvu ning reklaamiandjate huvi.

    Valdur

    VastaKustuta
  7. Just Valdur. Ja Sporditäht oli selgelt nali :) Sama hästi võiks tema eelkäija KEHAKULTUUR olla ju :D nostalgia missugune...

    VastaKustuta