09.08.09

Fu***** Luhats!

Selle aasta teisel päeval olin pistnud oma blogisse sellise pealkirjaga jutukese: Toomas Luhatsist saab sõltlane!

Point, et meie armastatud Terevisiooni (tänaseks eks)saatejuht kavatses saada meheks, tõeliseks meheks, raudmeheks :) Asjale lisas vürtsi, et Toomas oli oma sõnade kohaselt kesises sportlikus vormis, hästi söönud ja vähemalt 20 kilo ülekaalus! Trenni tegi maksimaalselt kord nädalas, mängis keskkooli sõpradega korvpalli...


Et siis kavatses ette võtta Pühajärve triatloni! Uskumatuna tundus see mitte vist küll uusaastašampanja mõjul visatud katteta lubadus, sest projekti oli ju algusest peale kaasatud ka maailma absoluutsesse tippu kuuluv triatleet Ain-Alar Juhanson.

Kui kõik algusest ära rääkida, siis tuleb tõdeda, et Ain-Alaril on Hawaii Expressiga juba aastatepikkune suhteliselt viljakas koostöö ning loomulikult kutsus meie triatleet no1 mind punti, et aita sõber, see Luhatsipoiss pole ju maanteeratast varem näinudki :) rääkimata pulsikellast, ühistrennidest, taastumisest jne jne... Hawaii on igasugu kreisidele projektidele ikka käe alla pannud: Uhhuduur, Paris-Dakar mtb, südatalvel ratastega polaarjoonele, Mart Kuuse Ironman-projekt jne. Loomulikult põlesid fooris laksust kolm rohelist tuld!

Ja kui ausalt öelda, siis ega nüüd mitte just väikest rolli mänginud ka võimalus reklaamivabas riigitelevisioonis veits vaatajatele aimu anda, millises meie spordipoes ikkagi tervise ja liikumise toetuseks ka midagi reaalselt ära tehakse... õigele asjale nõudluse tekitamine pole häbiasi, kaugele sa ainult allahindlusprossadest rääkides ikka jõuad...

Ja vot seda see Tomm30poiss ikka alguses täiega pelgas :) Eks ta kujutas ette, kuidas paha Hawaii üritab talle oma kaubamärke otsaette tätoveerida :) Nu, aga ega me ikka nii jõhkrad ka ei ole, põhiline on, et mees protsessi naudiks. Kas tulemuseks saab olema täispikk või poolpikk või misiganes võistlusdistants, see ei omanud suurt tähtsust. Oluline on endale ja teistele tõestamine - sportimine värskes õhus on mõnus, vajalik, cool, in, popp. Enesetunne paraneb, töövõime kütab lakke, saabub MU ENERGIAVARUD ON PIIRAMATUD olek, lendad pilvepiiril ;)

Jaanuaris sai koos veits kepingut harrastatud, see oli selline lõbus tegevus, kus eksperipendi katsealuse :) füüsilisest vormist eriti aimu ei saanud. INIMINE SUUDAB blogi sai tänu ETV-s näidatud õpetlikele klippidele ikka täiega hoo sisse... Kõik oli bingo-bongo kuni läksin ma siis Tommiga esimesele rattatreeningule, uhh, vot siis tekkisid mul küll kõhklused, et kas ta ikka tglt ka suudab :( krt, me sõitsime 20km/h ja vend ikka ähkispuhkis nii mis kole... Teades veel, et jooksurajal on tema kaalukategooria meestega paras kõrbes madusid peletada (welcome to the club :D), no kadus mul ikka veitsa usk ära küll... ja siis loen veel ta õhtusest kalli abikaasa pakutavast selili-külili maks_kodujuust_merevaik jne hõrgutavast menüüst, mis iga figuurisõbra mõtted otsejoonelt Radissoni katuselt alla hüppamisele suunaks :)

Alahindasin seda meest... täiega. Järgmised ühisveeremised olid juba teisest puust. Ja kui ta kuramus endale maanteeratta istumise alla sai, no läks ikka rajuks ära küll :) Nagu päris kohe.

Pühajärvel mees tõestas, mis masti vennaga meil siis tglt tegu... INIMENE SUUDAB! respekt, respekt, respekt.

Ja põhiline, usun, et see ei olnud mingi ühekordne projekt, Tomm sai sõltuvuse :) Vähemalt rattasõidust ta ei loobu, minu sõna sellepeale. Ei ole nii, et tahan tasuta laevaga üle lahe sõita ja selleks lähen longin viigipükstes mingi rahvajooksu läbi ning ongi finito :( Ta sai maitse suhu, kui heaaa on peale mõnusat trenni rammestunud ihuliikmetel puhata lasta, millise energialaengu see edaspidisteks tööpäevadeks annab, kui palju parem abikaasa, kolleeg, sõber jne sa järgmisel päeval oled... Liikumine on mõnus, olgu siis ratta seljas kilomeetreid mõõta või metsas rahulikult sörkida.

Sügav kummardus Tomm sulle. Andsid paljudele inimestele indu ja motti oma igapäevaste pisikeste ja pisikesest suuremate, et mitte öelda päris suurte, murekoormakeste alistamiseks. INIMENE SUUDAB! Sa tõestasid. Aitäh.

Trennis näeme, rsk.

5 kommentaari:

  1. Priit, me armastame Sind!!! :)))

    VastaKustuta
  2. Sama siin RESPEKT;RESPEKT ja kolmas kord RESPEKT!
    Angela

    VastaKustuta
  3. Njah... ilus tore jutt... rääkimata veel ideest/teostusest ja persoonist... aga... Mu meelest on just selle viimase jutu pealkiri kuidagi väga nõrk. Võibolla olen liialt vanamoodne... aga ikkkagi...

    Muidu Luhatsile jõudu ja jaksu. Isiklikult küll ei tunne aga tasemel saavutus sellegi poolest. :)

    VastaKustuta
  4. Tänud tagasiside eest, Anonüümik! Põhjus selles, et Luhatsi indiaanipärane nimi "FUTURE'S IN YOUR OWN HANDS, INIMENE SUUDAB TOMM30 LUHATS" oleks tundunud liiga pikk, lohisev, paljudele arusaamatuks jääv ning momendil, kus keeleseadus päevakorral, oleks see olnud liig, mis liig. Selleks ostustasin nime kirvemeetodil lühendada.

    Vabandust veelkord, edaspidi püüan oma postitustele ikka ainult tugevad pealkirjad panna.

    VastaKustuta
  5. Ei noh... mis siin ikka vabandada. Poleks arvanud, et selline rida tuleb. Vanasti lühendati lihtsalt tähe ja punktiga. Tärnide asemel ootaks tavaliselt midagi muud.

    Aga mis me ikka tähte närime. Teema lõpp. Punkt. :)

    Ja keeleseadusest ei tea ma paraku midagi...

    VastaKustuta