05.12.08

Ooperifantoom suusarahvaga


Suusafunktsionäärid ehk Eesti Suusaliit, Klubi Tartu Maraton ja Sihtasutus Tehvandi Spordikeskus ning nende sponsoritearmee tähistasid eile ilusat advendialgust. Nii vähemalt kõik teineteisele pokaalikõlksatuse saatel soovisid. Kuna Hawaii on läbi MK-de ja Tartu Suusamaratoni toetamise ka andnud oma pisikese panuse Eesti spordiliikumise arendamisse, siis õnnestus minulgi 2 x 800 eeku Phantom of The Opera piletite pealt kokku hoida ning lisaks veel mitme raha eest headparemat toitu_veini sisse kaanida.

Kogunesime Saku Suurhalli tagusesse telki. Natuke lobaloba ja siis pidas Suusaliidu president Toomas Savi sütitava kõne, millest jäi mulle kummitama lõik, et Tartus olevat äsja 20cm lund maha sadanud, autod lumevangis jne... meil ladistas samal ajal vihma. Järgmine päev Lõunakeskuses ostuöö, valge maa teeks ainult head ;) Edasi ütles õhtu isand Jüri Makarov ka paar ilusat sõna ning asusime kerge, et mitte öelda külma ja rõveda, tõmbetuule saatel sööke ja jooke hävitama.

Seltskond oli väga viks ja viisakas, vaid mõned pintsaku käise vahelt vilksatavad Polarid ja Suuntod reetsid, et tegu spordirahvaga.
Kui olime ennast head ja paremat täis laadinud, siis juba otse spordisaali.

Uskuge või mitte, aga esimene inimene keda nägin oli Tiit Sokk. Krt, kas korvpallilegend on eelmisest mängus saali jäänud? Mõtlesin, et kiidaks ta nooremat võsu, kes Rocki eest viimati suurepärase mängu tegi... aga nähes, et mees on ikka soliidselt riides ja abikaasa käevangu võtt, siis tundus kuidagi kohatu korvpallijuttu ajada.

Leidsime kiiresti oma istekohad ja... ja no ei ole Saku Suurhall ooperisugemetega muusikale vaatamiseks. Suur, kõle, avar, sada häda. Kogu respekt Makarovi suhtes, aga no koss ja jäähoki on seal OK, muu... jah :(
Lavakujundusest midagi eriti grandioosset silma ei paistnud. Häirima hakkasid hjuuuudz Volkswageni logod. Aga see vast rohkem minu tööga seotud kiiks :) Samas, pidi Das Auto ju kellelegi alateadvusse pugema, et seal brandieelistusi suunata? Vähemalt suusatajate pikaajalise autopartneri, Silberauto juhatuse esimehe panid need rõnga sees olevad VW ebamugavalt oma toolil nihelema...

Webberi mussi põhjal tehtud ooperifantoomi filmi olen ma kindlasti üle 10 korra vaadanud. Kui eilne naispeaosaline, 1000 lauljanna hulgast valitud sopran Toni Dolce oleks nüüd sama repertuaari esitanud, siis kas ma oleks kananaha ihule saanud? Filmi ka x korda uuesti ja uuesti vaadates ei ole sellega probleemi :) Algul ajasin nullemotsioonid selle kaela, et lihtsalt kuulan repertuaari esimest korda... aga võttes kasvõi lähimineviku, siis sajaga jätkub sellist kraami, kus esmakõlamisest hoolimata ikkagi kohe sõltuvusse satun: Kanye West - Love Lockdown, Damien Rice - 9 crimes või hoopis Modest Mussorgski - Pildid näituselt, Rikas ja vaene juut


vahepeal ei saanud kirjutada, Kalev võitis lisaajal Rocki, juhhuuu! :)


Sama asja Estonia laval kuulates oleks tulemus vist ikkagi totaalselt teine. Või ma vähemalt tahan nii mõelda.
Esimest korda elavnes publik kui mingit valget koerakest rihma otsas üle lava lohistati. Selgus, et ainus kohalik tegija :) Ja siis tuli kurikuulus lühtri langemine. Superhüper eriefekt, mis nüüd küll erilist muljet ei avaldanud, kahjuks :( Oleks mingi kõrvulukustav klirin vähemalt magajad üles ehmatanud. PISEMAT SAALI oleks ka selleks vaja olnud. Muideks selleks ajaks olid esimesed prostamoluno_mehed juba ammu publiku hulgast jalga lasknud.

Kaasakiskuvalt oli üles ehitatud surnuaias toimunud "Kiusatuste ballett". Algus nagu Michael Jacksoni Thrilleris, raske uduloor hauakivide vahel... skeeri

Esimene poolaeg, eh, ikka vaatus sai läbi, kuigi nende seinte vahel oleks sporditermineid kohasem kasutada. Telki tagasi. Pakuti maitsvat kooki, kohvi, teed, konjakit. Vaheajaks mõeldud 20 minsa said ruttu läbi. Tagasi saali jätsid päääris paljud tulemata :( Pakun, et 30% olid teiseks vaatuseks lahkunud. Natuke (loe: palju) piinlik. Vanasti lugesin kohusetundest kõik alustatud raamatud alati lõpuni. Kuidagi kirjaniku solvamisena tundus poolelijätmine. Mingil ajal murdusin ja kui esimese 50 leheküljega teemasse sisse ei saanud, siis loobusin, julmalt :) Isegi kinos oleme mingi mõttetu filmi The End'i oodanud, hiljem selgus, et samal ajal tehti autos puhas vuuk. Oleks võinud ikka poolepealt ära minna, need valgel kangal tegevad näitlejad poleks vast solvunud. Teatrist jne ära minna poole pealt on pehmelt öeldes öäkk.

Igaljuhul tänud Eesti Suusaliidule, Klubile Tartu Maraton ja Tehvandi jõugule. Hea asi, kahjuks vales pakendis.

TOP higlights:
* Mu naisuke ja tema kostüüm, mis mätšis väidetavalt mu lipsuga :)
* Savi päevitus, nagu oleks kõrval solaariumis pikema uinaku teinud
* Esimeses punktis nimetatu siivutud mõtted
* Ühe härra Billabongi kampsun
* Hansapan..., ups, Suedpänki juhi kaasa
* Tudengipäevade projektijuhi kikilips
* Eesti Päevalehe turundusjuht
* Hawaii tegevdirektorilt pihta pandud 25 kroonine kava (raskel ajal on oluline kulusid optimeerida)
* Kanawrapid
* Christine karjed: "mea culpa, mea culpa!"

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar