12.01.09

Ratturi päevitus vol4

Järgmine peatus Hispaania. 90 000 elanikuga linnake - Lorca.

Kui te olete kunagi reisinud spetsiaalse rattakohvriga või istunud Smarti roolis, siis teate, millest ma rääkima hakkan. Kuigi üks neist on nagu selgelt normaalmõõtmetest väljas, teine vajab maasturi taustal luupi, siis inimeste suhtumine nende kasutajasse valdavalt sarnane. Pea meetrikõrgust kohvrit on suht keeruline järgi vedada. Lennujaamades sellega mööda eskalaatoreid kolistades saate raudkull selliste "oh_sind_ullikest" pilkude osaliseks. Õnneks on emotsioonid küll valdavalt positiivsed. Rattakohvri seiklused pärinevad Barcelona, Madriidi, Riia ja Tallinna lennujaamast.

Päev Smartiga toimus siinsamas Eestimaa pealinnas. Autoroolis iseenesest ok, aga üle õla taha vaadata ei soovita. Peale juhiistet saab sõiduk laksust otsa :) Rõõmu jagus sellegipoolest, kõik mornid isegi lapsi muretsevad ja muretaiganast kooki küpsetavad default pahurad kaasmaalased said naeratuse näole, valdav taas "oh_sind_ullikest" pilkude uputus :)

Oot, miks ma seda nüüd kirjutan? Aaaa, ok, Lorcasse rattalaagrisse minnes oli siis velo pakitud spetskohvrisse. Tänapäeval juba saadame rattad mööda maad eraldi transaga, saab kasti kõiksugu jõujoogid, energiabatoonid, riided, kiivri jne sisse surada. Kohvrisse on seda kõike kuidagi keeruline pressida. Aga ma üritasin. Õnnestus. Kuigi, jah, tõehetk saabus peale ratta kokkukruvimist. Sada meetrit sõidetud, piuuhhhhh, viskas kodara välja :( Olin küll vinge pakkimismeister, aga ratta jooksud ei armasta üleliia võõraste esemete seljas kaheksasse pressimist...

Edasine oli kosmos. Lähimas rattapoes võeti mind kenasti vastu. Probleem tuvastatud, tehti hispaania keelt mitte tönkavale selgeks: una hora! Selge. Tunnikese pärast tagasi. Jooks sirgeks aetud, kummi kaheksa atti sisse löödud, mehannid reas nagu üks_suur_naeratus. How much?, küsin mina. Vatuseks kõlab UN EURO! Oot, oot, kas ma kuulsin valesti? Küsin üle, näitan eurost münti ja no nii jääbki :) 15 eegu eest võetakse kumm maha, vahetatakse kodar, rihitakse jooks ja kauba peale pumbatakse veel Murcia maakonna õhust kivikõvaks. Super!

Järgmisel kahel nädalal sai minust selle poekese püsiklient :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar