06.03.09

1 252 000 krooni jalgratta eest!

Wtf? Mingi nali vä? 1,25 milli jalgratta eest... just, ja mitte mingi Leonardo aegadest pärit rariteet, vaid hoopiski tänapäevane 24-karaadise kullaga kaetud Aurumania fixed-gear*. Väidetavalt esimene selline vigur kusagile Londonisse ka müügiks läinud. Issandaloomaaed on ikka kirju :)

Taani ettevõte hüüab oma pressikas, et peale Skandinaavia disainifirma AURUMANIA maailma kalleima jalgratta turule toomist, ei ole maailm enam kunagi see, mis ta oli enne. Pagan, ma ei saanudki esimese laksuga aru, et eelmise aastalõpu tormilised muutused sellega seotud olid ;)

Tsekime asja siis natuke lähemalt:
Brandi nimi, ladinakeelne Aurumania, võiks tähendada kullapalavikku või siis kullahullust. Mailiaadress on "lõpetage_kaevamine @aurumania.com" :)
Kuld kullaks, rattale on lisatud 600 Swarovski kristalli. Raami pulgal paikneb kristallidest brandname - pimedatele mõeldud Braille punktkirjas! uskumatu, milleks?... eristu või sure!
Selliseid 80 000 euriseid limiteeritud käsitööpille tehakse kokku vaid 10tk! Kiirustage :) White Glove Service toob selle kaunitari kuhu_iganes_maailma_otsa. Ülehomme on naistepäev. Üllatage kallimat! Ta on seda väärt. (Majandussurutise tingimustes kaubelge seinahoidja kauba peale, ikkagi 78 000 eeku...)

Pildid: http://www.aurumania.com/

* fixed geari kohta oli Eesti Ekspressis hea artikkel: Uus underground-linnavelo on Tallinnas

3 kommentaari:

  1. Rääkides fixed-gearist, siis vaatasin ära dokfilmi "Pedal", mis räägib rattakulleritest NY's. Selle leiab siit http://video.google.com/videoplay?docid=-8466547223404678542

    VastaKustuta
  2. Jaan, milline sai olema sinu emotsioon fiksidest ja njujooklastest?

    VastaKustuta
  3. Ütleme nii, et päris karm elu ja fixed-geariga sõita ei oska ja ei tahaks ka, olen liiga laisk või mugav või oskamatu selle jaoks :)
    Pani mõtlema, et kuidas või mismoodi eesti rattakullerid elavad/töötavad. NY's paistis, et see selline tõeliste fanattide töö ikkagi, et väga ära sellega ei ela, aga noh, teinekord mõtlen sellele, kui näen rattakullerit eestis kuskil möödumas.

    VastaKustuta