13.03.09

Ikka viin, viin, viin, absoluutselt, viin!

Alates aastast 1987 on ABSOLUT Vodka laksanud oma kurikuulsaid linnareklaame. Või, mis nüüd nii kurikuulsaid, aga ikka väga peene kunstiga suudetakse inimestele viinakuradit sisse istutada.
Osava turundusega on jõutud niikaugele, et linnad lausa pikisilmi ootavad järjekorras, millal ometi saaksid ka nemad ABSOLUT Minu_linna_nimega uhkeldada... Superidee, kus visuaalis välja toodud linnale omased iseloomujooned ja siis päriselus karjub sulle kusagilt vastu vahtimist loomulikult vodkareklaam.

Esimeseks uhkeldajaks sai Los Angeles oma viinapudelikujulise bassuga. Ja siis läks möll lahti. Kusagil aastal 2000 ja tsipa peale (ligi 60 hukkunuga metanoolimürgituste laine võttis vahepeal vodkat reklaamivatel meestel tempot maha) sai meie pealinnast ka lõpuks Absolut Tallinn. Pildis ekspluateeriti mitte vanalinna, kilukarbivaadet ega verikäkki, vaid hoopiski Laulupidu...
Ei ole isiklikult mingi täiskarsklane ega mõõduka alko tulihingeline vastane, aga ega ma vast Vötame mönuga, Smirnoffi ja Absoluti never eristada suudaks... Või kui piisavate koguste juures hakkaks teemat jagama, siis ei suudaks ma end enam kellelegi arusaadavaks teha :)

Hawaii
turunduses oleme siiani püüdnud alko suhtes hoida nulltolerantsi lähedast joont. Tundub, et kui ühest otsast promome läbi tervislike eluviiside saadud positiivseid emotsioone, teisest otsast aga anname auhindu järjekordsele "Jooge meie softalkot" kampaaniale... Libe tee (kirjapilt nagu Lible tee :).

Meie võime ju blondid, sinisilmsed ja maailmaparandajad olla, sellegipoolest teised pahad :) viivad vodka ja jalgrattad ikkagi kokku: loogilise seosena oleksin näinud Absolut Amsterdami või Absolut Copenhagenit, aga loorbereid lõikab hoopiski Barcelona...
Barca enda mehe, kuulsa arhitekti, Antonio Gaudi töödest inspiratsiooni saanud absoluutmaailma reklaamid räägivad linnast kui rattaparadiisist... Vaadake, http://www.absolut.com/campaign/barna/es/ veeb on bingobongo... Aga ärge alateadvust hundijalaveest mõjutada laske ;)

foto: absolut.com

4 kommentaari:

  1. Kusjuures Barcelona mitte ei jäta ainult muljet ku paradiisist vaid ikka ka päriselt on seda. Rajult laiad rattateed, hull hunnik rattalaenutusi, etc, etc.

    vt. ka http://www.bicing.com/localizaciones/localizaciones.php?TU5fTE9DQUxJWkFDSU9ORVM%3D&MQ%3D%3D

    VastaKustuta
  2. http://en.wikipedia.org/wiki/Bicing

    VastaKustuta
  3. Tnx, trc. Sain targemaks taas :) Olen küll Barcas korra käinud, aga rohkem nagu läbisõidul, lennujaamst busiijaama või vatsupidi... Ratturitele ette igaljuhul ei jäänud :)

    VastaKustuta
  4. novott. järgmine kord siis ära mine otse Clickairiga ära Andaluusia mägedesse vaid vaata ka kuidas suures linnas asi on korraldatud ;)

    http://www.virgin-vacations.com/site_vv/11-most-bike-friendly-cities.asp

    VastaKustuta